Werkwijze

Waarschijnlijk heb je alvast een kijkje genomen bij de foto’s en heb ik jullie interesse gewekt om even verder te lezen, alvast bedankt daarvoor! Dan is het tijd voor een volgende stap en nodig ik jullie uit om verder kennis te maken.

Bij een huwelijksreportage komt er heel wat kijken en om jullie van de mogelijke stress te ontlasten is een goede planning noodzakelijk. Hierbij licht ik alvast mijn werkwijze toe, zodat jullie mee zijn in het verhaal.

Kennismakingsgesprek:

De eerste foto’s hebben jullie bekeken op mijn website en hopelijk heeft jullie dit uitgenodigd om meer te zien. Als fotograaf hecht ik veel belang om de mensen op hun gemak te laten voelen en de reportage zo persoonlijk mogelijk te maken. Daarom start ik steeds met een vrijblijvend (en gratis) kennismakingsgesprek om elkaar beter te leren kennen. Want eerlijk, het is toch ook niet alledaags om een ‘vreemde’ heel de dag te laten meelopen op wellicht één van de belangrijkste dagen van jullie leven 🙂

Dit kennismakingsgesprek kan bij mij of bij jullie plaatsvinden en wil vooral jullie interesses, visie, smaak aftoetsen maar ook alvast een aantal praktische zaken overlopen. Hierbij kan ik ook meer in detail mijn werk tonen tijdens de verschillende fases van een huwelijksreportage.

A.d.h.v. dit kennismakingsgesprek kan ik jullie dan ook een offerte op maat bezorgen met de meest voordelige formule.

Voorbereiding:

Jullie hebben een beslissing gemaakt en kiezen voluit voor Dufoto! Ter bevestiging wordt een voorschot gevraagd van 100€, zodat ik alvast kan starten met de voorbereiding.

Met de gegevens uit het kennismakingsgesprek maak ik een (voorlopige) planning op van jullie huwelijksdag van begin tot einde met de nodige adressen. Ook ga ik op zoek naar een geschikte locatie voor de koppelshoot en bekijk ik de verschillende locaties om mijn materiaal op te voorzien.

Nadien bekijken we samen een moment om alles even af te stemmen.

De dag zelf:

Eindelijk is het dan zover, jullie dag! Goed voorbereid, sta ik tijdig op de afgesproken locatie om jullie een laatste keer gerust te stellen en kunnen jullie voluit genieten.

Met een eerder journalistieke stijl leg ik alle momenten spontaan vast op het moment dat het gebeurt. Het wordt als het ware een documentaire van de dag met veel aandacht voor alle emoties. Zelf blijf ik veel op de achtergrond en een goede timing is belangrijk. Ook tijdens de koppelshoot staat spontaniteit centraal maar kan het zijn dat ik iets meer regisseer om jullie te helpen niet te ‘poseren’.

Doorheen de dag hou ik de afgesproken planning bij en help jullie eventuele wijzigingen op te vangen of doe dit met de weddingplanner.

Nadien:

Jullie ontwaken uit een roes van het geweldige feest en een onvergetelijke dag vol emoties! Ik ben dan wellicht alle bestanden reeds aan het overzetten op een veilige externe harde schijf. Binnen de drie dagen ontvangen jullie alvast enkele ‘highlights’ om na te genieten. Dit geeft ook een idee van jullie persoonlijke ‘preset’ (bewerking) en na jullie goedkeuring ga ik hier de volgende weken mee aan de slag.

Na een aantal weken is jullie huwelijksreportage helemaal klaar en wordt netjes met een persoonlijke toets afgeleverd. De mogelijkheden van albums, afdrukken en uitvergrotingen kan dan ook zeker besproken worden.

Geprikkeld door al deze info? Neem gerust contact op via kurt.dufraing@dufoto.be